Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Scandal la pretura Ciocana cu implicarea unui deputat PAS. Ce spun autoritățile municipale

7 feb. 15:55   Societate
2654 0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dorian Istratii îi acuză pe primarul capitalei, Ion Ceban, și angajații Preturii Ciocana de abuz în timp ce autoritățile municipale spune că deputatul trebuie să respecte lege dar nu să dea buzna într-un mod obraznic în instituțiile municipale.

Totul, după ce deputatul a dorit să primească mai mulți chișinăuieni în audiență, în sediul preturii, însă a fost refuzat.

”Astăzi angajații Preturii sectorului Ciocana la indicația lui Ivan Ceban au încercat să-mi restricționeze accesul în instituția publică, clădirea Preturii. Cei 15 cetățeni care au venit în audiență au fost nevoiți să aștepte o oră pînă cînd accesul a fost deblocat cu ajutorul angajaților Inspectoratului de poliție. Cetățenii vin în audiență pentru soluționarea problemelor într-o instituție de stat, nu vin la Vanea acasă. Este un abuz din partea primarului general Ivan Ceban de a restricționa accesul cetățenilor și un abuz din partea angajaților preturii Ciocana care îndeplinesc ordinele ilegale ale lui Ceban. În clădirea preturii sînt multe spații unde se putea găsi o masă și cîteva scaune, chiar și în anticamera pretorului sînt peste 10 scaune și masă. Totuși am fost nevoit să fac audiența în holul preturii.

Menționez, că astăzi e zi de luni și Pretorul este obligat tot să audieze cetățenii Luni de la ora 14:00 pînă la 17:00, anticamera însă a fost închisă de la 14:00 pînă la ora 17:00.

Atît Ceban cît și pretorii lui se ascund după ecranul calculatorului și se tem să iasă să vorbească cu oamenii”, a scris deputatul pe pagina sa de facebook.


La rîndul său, edilul capitalei, solicitată de Noi.md, purtătoarea de cuvînt al edilului capitalei a declarat că nimănui nu i-a fost niciodată interzis dreptul la acordarea unei încăperi pentru audiență însă cu toții trebuie să respectăm legea.

”Domnul deputat trebuie să cunoască legea în primul rînd, fiind deputat ales. Din video se vede cum deputatul este agresiv, dă buzna în pretură, cere și dă indicații să i se ofere spații de parcă ar fi la dumnealui acasă. La fel, deputatul era însoțit și ajutat de o persoană, care se prezenta ca angajat al poliției de sector. Din comportamentul deputatul putem deduce că orice deputat poate veni și da indicații în orice Administrație Publică Locală, iar toți trebuie să îi îndeplinească cerințele. Conform legii se înaintează solicitarea de a se oferi spațiu unui deputat pentru a avea consulatri cu cetățenii, în cazul în care a fost un răspuns precum că în ziua anumită și ora anumită, spațiile sînt ocupate, urma să facă o nouă solicitare și stabilirea pentru o altă zi. Ceea ce am urmărit ieri, a fost un nou show cu presiuni din partea reprezentanților PAS. Mereu cei care au solicitat spații, li s-a oferit acest drept, dacă nu erau ocupate încăperile, fără a tine cont de apartenențe de partid. PAS a desfasurar în repetate rînduri astfel de acțiuni anterior, dar cu respectarea procedurii”, a declarat Natalia Ixari.

13
4
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?