COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Satul cu cea mai mare concentrație de COVID-19

Satul cu cea mai mare concentrație de COVID-19

Fără puncte de control la intrările în localitate, ulițe pustii și gospodării intrate în carantină. Așa arată Braniște, primul sat din nordul republicii, care, acum o săptămînă, a fost băgat în izolare, în urma a cinci cazuri de Coronavirus înregistrate în rîndul celor 300 de locuitori.

Locuitorii au fost nevoiți să-și amîne toate lucrările agricole de sezon, izolîndu-se în propriile locuințe. Brăniștenii ies din gospodării pentru cîteva minute doar pentru a-și cumpăra o pîine sau pentru o căldare de apă.

În unicul magazin de stat din Braniște recomandările de prevenire a răspîndirii coronaviruslui sînt respectate cu strictețe.


O liniște apăsătoare s-a lăsat peste satul de pe malul Prutului după ce a intrat în carantină. Oamenilor de aici, pe care îi poți prinde cu greu, le este frică de sănătatea lor și a celor apropiați.

Întrebați de jurnaliști, dacă cineva monitorizeză situația în satul Braniște, locatarii ne-au spus că nu au auzit nimic, doar cunosc despre un medic de familie, care ar activa.

Focarul de coronavirus ar fi izbucnit în localitatea Braniște, după ce 2 persoane revenite pe data de 15 martie din Franța au fost testate pozitiv la COVID-19. Anterior aceștia ar fi sărbătorit o zi de naștere împreună cu încă 15 persoane, printre care cinci copii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load