COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Șase călători, prinși cu teste false la frontieră

28 iul. 15:05   Societate
1244 0

Planurile a șase călători de a intra pe teritoriul Republicii Moldova fără a fi plasați în autoizolare au fost dejucate de către polițiștii de frontieră.

Aceștia au prezentat rezultatele negative ale testelor Covid-19, însă fără a corespunde unor acte veridice. Audiat, fiecare cetățean a încercat să se justifice, menționînd că le-a obținut legal.

Cele șase documente cu semne vizibile de falsificare au fost indentificate pe parcursul zilei de ieri, 27 iulie curent pe sensul de intrare în țară. Trei dintre ele au fost ridicate în punctul de trecere Lipcani- Rădăuți Prut de la doi cetățeni ai României și un conațional care se întorceau din Germania. Audiați, ei au declarat că au dat analizele necesare pentru eliberarea documentelor respective, recunoscînd ulterior, că pentru obținerea rapidă a rezultatelor au achitat suplimentar cîte 50 de euro fiecare.

Și un ucrainean este documentat pentru prezentarea testului Covid-19 falsificat. Actul ar fi emis de către un laborator medical din Ucraina. În timpul controlului, polițistul de frontieră a depistat indici necaracteristici, iar examinat suplimentar s-a confirmat neveridicitatea actului. Tînărul de 26 de ani s-a arătat mirat de cele depistate insistînd pe idea că i s-a prelevat probe obținînd legal acest test.

Alt punct de trecere - aceeași încălcare. Doi soți din raionul Sîngerei au dorit să traverseze frontiera prin PTF Sculeni, iar în timpul verificărilor au fost informați despre falsificarea testelor prezentate. Aceștia s-au revoltat referitor la cele depistate. Totuși polițistul de frontieră a prezentat suficiente probe ce confirmă cele identificate anterior.


Toate testele au fost ridicate și remise în adresa laboratorului tehnico-juridic pentru realizarea expertizei. Cercetările vor continua pînă la examinarea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽