COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șarov a comentat avertizarea lui Dodon că l-ar putea demite

Ministrul Educației, Igor Șarov, a venit cu o reacție la declarațiile făcute de șeful statului Igor Dodon, precum că l-ar putea demite pentru criticile pe care i le-a adus atunci cînd și-a scos masca, în cadrul unei întrevederi cu elevii unei școli din regiune.

Acesta a reiterat poziția Guvernului, subliniind că nu comentează declarațiile politicienilor implicați în campanii electorale, dar și că trăim într-un stat democratic, în care fiecare cetățean are dreptul să-și exprime opinia. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

„Nu pot să comenez declarația președintelui Igor Dodon, eu mi-am expus punctul de vedere, trăim într-un stat democratic, iar demiterile se fac în baza legislației. Să lăsăm cetățenii să judece. În plus, a fost publicat un comunicat al premierului în care s-a spus că nu comentăm declarațile politicienilor implicați în campanii electorale”, a declarat Igor Șarov.

Totodată, ministrul susține că nici liderul PD, Pavel Filip, nici premierul Ion Chicu nu i-au cerut explicații pentru declarațiile făcute în adresa președintelui Igor Dodon: „Niciodată, nici într-un caz domnul Ion Chicu sau domnul Pavel Filip nu mi-au arătat din deget, fiecare din ei mă cunosc personal și dacă au încredere, trebuie să îmi asum responsabilitatea atît pentru eventuale succese, cît și pentru eșecuri”.

Șarov a subliniat că în calitate de ministru al Educației, Culturii și Cercetării, se simte responsabil pentru asigurarea condițiilor de lucru pentru toți angajații din domeniu, astfel încît ei să fie protejați de posibilele infectări cu noul tip de coronavirus.


Amintim că ministrul Educației, Igor Șarov a declarat, referindu-se la șeful staului, că a greșit atunci cînd a intrat fără mască într-o școală și că este o insultă în adresa profesorilor, care stau toată ziua în măști și viziere în fața elevilor, dar și a părinților acestor elevi. În plus, sînt și prevederile clare ale CNESP vizavi de obligativitatea purtării măștii în spațiile închise.

Pe de altă parte, Igor Dodon a declarat că a intrat cu mască în instituția de învățămînt: „Președintele țării a fost cu mască în școală, iar atunci cînd a discutat cu elevii, și-a scos pe 2-3 minute masca, a vorbit cu elevii, apoi și-a pus-o la loc. Toate vizitele mele în spații închise, mai ales în școli, sînt cu mască. Am un respect față de cei care sînt și scot masca. Pe viitor voi vorbi doar cu mască”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load