X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Sarcinile la examenele din școli sînt analfabete și conțin multă ideologie. Opinie

15 iun. 2021,, 10:17 (reactualizat 15 iun. 2021,, 22:20)   Societate
22751 2

Întrebările la examene nu sînt alcătuite de pedagogi, deoarece textul lor conține o mulțime de greșeli, în ciuda faptului că ele trebuie verificate înainte de fi semnate și trimise în școli.

Această opinie a fost exprimată de expertul independent, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei Republicii Moldova, Alexandr Muravschi, relatează Noi.md.

El a scris pe pagina sa de socializare că pe 14 iunie, elevii din clasele a IX-a au susținut examenul la istorie.

"Mi-au transmis condițiile întrebărilor la examenul la istorie pentru elevii școlilor cu predare în limba rusă, pentru a lua cunoștință și m-au rugat să-mi exprim opinia. O exprim. Deocamdată, dau un singur exemplu. Alții îmi cer să mă rețin și să mă abțin de la cuvinte obscene. Rețineți că dau cuvînt cu cuvînt, fără a schimba litere sau virgule în condiție.

"Задание III- Используй источники чтобы составить связный текст для аргументации следующего утверждения: Экономическое развитие Бессарабии в составе Великой Румынии балансировала между прогрессом и ограничениями".


În această formulare, vedem că: 1. În fața cuvîntului "чтобы" trebuie să fie pusă virgulă. 2. Cuvîntul "Развитие" nu se combină în nici o formă cu "балансировалА", corect ar fi "развитие балансировалО". 3 Sensul întrebării este prostesc, care vorbește doar despre analfabetismul total al autorului. 4. Menționarea României Mari înseamnă introducerea în text a unei ideologii pure, deoarece un stat cu o astfel de denumire nu a existat niciodată.

Iar acum o întrebare către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova: vă rugăm să ne spuneți numele celor analfabeți care au alcătuit această sarcină, au verificat, semnat și trimis în școli", a scris Alexandr Muravschi.

Vă reamintim că informații despre istoria Moldovei pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?