AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

Șapte șefi de instituții riscă să-și piardă funcțiile pentru că au admis conflicte de interese

5 ian. 12:25   Societate
1761 3

În urma controlului efectuat recent de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), instituția a constatat șapte conflicte de interese și o incompatibilitate depistate la aleși locali și șefi de instituții publice.

Astfel, primarul unei comune din raionul Rîșcani a exercitat o perioadă, simultan, mandatul de primar și funcția de conducător al Gospodăriei Țărănești, nesoluționîndu-și în termen legal starea de incompatibilitate.

Și o primăriță din Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei, a încălcat legislația. Acesta a admis conflicte de interese semnînd acte administrative în privința surorii sale, care deține funcția de director al Instituției Preșcolare din localitate. Primarul unei comune din raionul Drochia a admis conflicte de interese, semnînd în perioada 2019-2021 contracte de locațiune a mijlocului de transport propriu. Primarul a încasat, conform contractelor, peste 38 mii lei.

Cu conflicte de interese a fost constatată și ex-primărița din satul Topala din raionul Cimișlia, care a semnat în perioada 2016-2019 mai multe acte administrative în privința soțului, angajat în cadrul Primăriei în funcție de șofer.

La fel, ex-primarul unui sat din raionul Telenești s-a aflat în conflict de interese cu nepotul său.


Directoarea unui Gimnaziu din raionul Strășeni și-a angajat sora și nepoata în instituția pe care o conducea, semnînd contracte individuale de muncă cu persoanele apropiate.

Dacă actele de constatare vor rămîne definitive, va fi sesizată instanța de judecată în vederea încetării raporturilor de muncă cu primărița din raionul Sîngerei și cu primarul din raionul Drochia. De asemenea, în privința acestor aleși locali, dar și fostei primărițe din raionul Cimișlia și a fostului primar din raionul Telenești, va fi aplicată interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав