Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Șapte reținuți, inclusiv un ucrainean, cu droguri de circa 700.000 lei

24 mar. 2023,, 12:48   Societate
2657 0

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii antidrog ai INI și ai Direcției Generale Urmărire Penală, au destructurat o rețea de comercializare de droguri, estimate pe piața neagră la circa 700.000 lei.

Mai exact, oamenii legii au ridicat de la grupul infracțional care activa din 2022 circa 1,5 kg de marijuana și PVP (cristale albe, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului).

Cei șapte membri ai rețelei de traficanți de droguri au fost reținuți, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, pentru preluarea lor de către clienții care le comandaseră pe internet, în magazinul virtual al acestora. Printre cei reținuți se regăsește o femeie și un minor ucrainean cercetat acum în libertate, cu rol de curier al partidelor de droguri din Ucraina.

În privința acestuia a fost aplicată interdicția de părăsire a localității. Membrii grupului au vîrste cuprinse între 17 și 24 de ani, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS în privința a șase din ei a fost aplicat arestul pentru 30 de zile.

Pentru acumularea probelor concludente, învinuiții au fost monitorizați timp de două luni, care au relevat inclusiv faptul că aceștia purtau arme pneumatice, în scopul opunerii rezistenței față de oamenii legii. Urmărirea penală continuă, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?