Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Șapte localități din raionul Strășeni vor fi conectate la sistem de canalizare

20 aug. 03:00   Societate
906 0

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Pavel Trofin, președintele raionului Strășeni, Viorel Jardan, și reprezentantul antreprenorului selectat au semnat ieri un contract pentru dezvoltarea sistemului de canalizare în şapte localităţi din raion.

„Contractul, în valoare de peste 2,53 milioane de lei (circa 125 mii de euro), prevede servicii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru raionul Strășeni în documentația proiectului regional de construcţie a sistemului de canalizare pentru şapte localități și conectarea lor la stația de pompare/epurare din raionul Strășeni”, indică ADR Centru.

Conform sursei citate, obiectul studiului prevede proiectarea rețelei magistrale de evacuare a apei uzate, inclusiv calculul hidraulic al rețelelor proiectate. Lungimea aproximativă a magistralei a fost estimată la 27,6 km și 14 km de canalizare gravitațională. „Acest proiect are drept obiectiv principal asigurarea locuitorilor raionului Strășeni cu sistem de canalizare prin extinderea serviciului de sanitație existent în şapte localități”, explică ADR Centru.

Studiul de fezabilitate si Documentația de proiect urmează să fie predate în termen de şapte luni de la semnarea contractului, conform metodologiei și graficul elaborat de către antreprenor.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав