X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Șapte ani de închisoare pentru un traficant de droguri

1 aug. 2022,, 13:15   Societate
1809 0

Membru al unui grup criminal organizat – condamnat la 7 ani închisoare, pentru trafic de droguri, cu confiscarea lor și a banilor obținuți: peste 4.000 euro și peste 1.200 dolari.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat în instanța de judecată vinovăția unui tînăr de 26 de ani din Chișinău – membru al unui grup criminal organizat – pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari.

Prin urmare, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani l-a condamnat la detenție în penitenciar de tip închis, pentru un termen de 7 ani și 4 luni. De asemenea, acesta are interdicția de ocupare a funcțiilor legate de gestionarea medicamentelor și drogurilor pentru un termen de 5 ani.

În privința celor peste 245 pliculețe cu droguri sintetice periculoase de tip Alfa PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce la automutilarea consumatorului) ridicate de la inculpat, precum și alte zeci de pliculețe pe care acesta le plasase în ascunzișuri, pentru preluarea lor de către clienți, instanța de judecată a dispus ca acestea să fie nimicite.

De asemenea, procurorii au solicitat, iar instanța a dispus, confiscarea în folosul statului a sumelor de bani provenite din „afacerea” ilegală a inculpatului, ridicate de oamenii legii la percheziții: peste 8.000 lei, 4.000 euro și 1.200 dolari americani. Totodată, instanța a dispus și achitarea de către inculpat a cheltuielilor de judecată de circa 20.000 lei.


În ceea ce privește alți membri ai grupului criminal organizat, investigațiile continuă, în vederea stabilirii acestora și tragerii lor la răspundere penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?