Cazul Șor stiri: 599

Săptămîna curentă se anunţă caniculară şi instabilă

17 iul. 16:52   Societate
2428 0

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru această săptămînă vreme caniculară, cu unele instabilităţi atmosferice.

Potrivit meteorologilor, marți se menține vreme sufocantă după miezul zilei şi vor apărea din nou condiții ce vor produce o ușoară instabilitate. „Astfel, atît noaptea cît și ziua, izolat, predominant în jumătatea de nord a țării, vor cădea averse slabe însoțite de descărcări electrice. Vîntul va sufla din slab la moderat. Temperatura pe timpul nopții va atinge valori de +16..+21ºC, iar ziua de +30..+35ºC”, indică SHS, transmite moldpres.

Aceleaşi tendinţe meteorologice se vor menţine şi în următoarele zile. Ţara va fi cuprinsă de arşiţă, iar pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge 35 de grade Celsius.

În acest context, medicii atenţionează în special persoanele în vîrstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienţii cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pînză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare.

Şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări pentru cetățeni, în vederea reducerii riscurilor pentru sănătate pe timp de caniculă. De asemenea, în vederea prevenirii incendiilor pe arii extinse, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor și să evite utilizarea focului în zone cu vegetație uscată sau în zonele împădurite. În situații de risc, oamenii sînt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?