COVID-19 în MOLDOVA

Săptămîna bucătăriei italiene: Cum se prepară mozzarella

Săptămîna bucătăriei italiene: Cum se prepară mozzarella

Ambasada Italiei în Republica Moldova, în colaborare cu partenerii săi, organizează, în perioada 18-24 noiembrie, cea de-a IV-a ediție a Săptămînii Bucătăriei Italiene în Lume, care se va petrece concomitent în cele 205 sedii diplomatice din întreaga lume.

Obiectivele ediției din acest an sînt:
- promovarea Dietei Mediteraneene și a ingredientelor sale;
- valorificarea tradițiilor enogastronomice ale regiunilor și teritoriilor italiene;
- activități de instruire pentru promovarea unei relații de lungă durată între studenții facultăților alimentare și bucătarii italieni și locali.

Vezi mai jos agenda evenimentelor.
- Luni, 18 noiembrie, Camera de Comert Italo-Moldava si Consulatul Onorific al Moldovei din Firenze, în colaborare cu Ambasada Italiei, organizează recepția de inaugurare „SERATA TOSCANA”, care va avea loc la Radisson Blu, la care vor participa oaspeți de onoare.
- La 19 noiembrie, va fi testată execelența vinurilor italiene în cadrul seratei MOMENTO di VINO de la Court Yard by Marriott: aici invitații se vor putea delecta cu note și arome ale vinurilor desăvîrșite, completate de savoarea bucatelor italiene.
- La 20 noiembrie, copiii dintr-un centru de plasament din Chișinău vor învăța prin Joc cum se prepară pastele după o rețetă unică italiană. Master class-ul va fi susținut de un bucătar din Italia;
- La 21 noiembrie, Bucătăria Mediteraneană va fi redescoperită la seminarul susținut de delegaţia din Romînia a Federaţiei Italiene a Bucătarilor, care va avea loc la Facultatea Tehnologiilor Alimentelor a Universităţii Tehnice din Moldova;
- Pe 22 noiembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, va continua celebrarea Săptămînii Bucătăriei Italiene pe notele muzicii clasice.


LE DIVASH ITALIAN SOPRANOS și ale trupei BRIO SONORES, ne vor teleporta în peninsula italică.
- Șirul evenimentelor se va încheia la Centrul Comercial MallDova, unde la 23 noiembrie oaspeții sînt așteptați să guste din bucate tradiționale italiene, să vadă cum se prepară mozzarella și să asiste la concursul „Masterchef”, care va avea drept concurenți artiști, influenceri activi în mediul online și copii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load