COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2918
Puterea stiri: 6630

Sandu: R. Moldova are artiști talentați, adevărați ambasadori ai tradițiilor noastre

31 mai. 19:00   Societate
1403 0

Președintele Maia Sandu a înmînat astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, titluri onorifice de „Artist al Poporului”, „Maestru în Artă” și „Artist Emerit”, conferite recent mai multor oameni de cultură din țara noastră.

Distincțiile au fost oferite pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. Astfel, interpretele de muzică populară Surorile Osoianu, balerina Anastasia Homițcaia și actrița Nina Doni au primit astăzi titlul de „Artist al Poporului”. Pictorii Victor Cobzac, Analolii Danilișen, Alexandru Macovei, Vladimir Palamarciuc și Mihail Statnîi, precum și regizorul Mihai Fusu și criticul de teatru Larisa Turea, s-au învrednicit de titlul onorific de „Maestru în Artă”, iar muzicianul Ion Negură, artistul de circ Denis Velenciuc și prim-dirijorul Andriy Yurkevych au primit titlul de „Artist Emerit”.

„Cultura unui popor este cartea lui de vizită în fața întregii lumi și dumneavoastră sînteți cartea de vizită a țării noastre. Republica Moldova are artiști talentați și prolifici, adevărați ambasadori ai valorilor și tradițiilor noastre. Oamenii de cultură reușesc, în pofida faptului că statul nu a acordat de-a lungul timpului suficientă importanță culturii. Dumneavoastră ați reușit și reușiți să creați și să ne prezentați frumos în întreaga lume. Eu mă bucur că astăzi putem să îndreptăm niște lucruri și putem să ne exprimăm aprecierea pentru efortul și pentru talentul dvs. Vreau să vă mulțumesc în numele cetățenilor noștri și să-mi exprim speranța că vom reuși să facem ordine în țară, iar asta înseamnă inclusiv mai mulți bani pentru cultură și mai multă apreciere pentru valori”, a spus în cadrul ceremoniei Maia Sandu.

Titlurile onorifice au fost conferite cu prilejul Zilei lucrătorului din cultură, marcată pe 16 mai.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽