X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Sandu: În Moldova sînt doritori de a se vaccina cu Sputnik

3 apr. 2021,, 12:00   Societate
4188 8

Președintele Maia Sandu a acordat un interviu G4media, unul dintre subiectele cărora a fost asigurarea cetățenilor țării noastre cu un vaccin împotriva COVID-19.

Șeful statului a menționat că în prezent este extrem de dificil de a obține vaccinul, iar loturile care sînt utilizate pentru imunizarea populației în Republica Moldova au fost obținute numai datorită donațiilor din România și prin intermediul platformei COVAX, transmite noi.md.

În cadrul interviului, jurnalista a întrebat-o pe Maia Sandu dacă a primit un răspuns din partea președintelui rus Vladimir Putin la scrisoarea prin care a solicitat vaccinul Sputnik-V sub formă de donație sau achiziție.

"Nu. Scrisoarea a fost trimisă la sfîrșitul săptămînii precedente. Am trimis scrisori către mai mult de 30 de conducători de state sau prim-miniștri, pentru că în Republica Moldova există vaccinuri numai din donațiile oferite de România, și am primit o altă parte prin platforma COVAX. Este foarte greu pentru noi să semnăm contracte de achiziție și vânzare. Am trimis scrisori prin care am solicitat donație sau dacă au doze de vaccin în plus să ni le vîndă. Așteptăm răspunsuri din partea acestor țări", a spus Maia Sandu.

Întrebată dacă se teme că această cerere adresată Rusiei poate fi interpretată politic cu judecata ca R. Moldova oscilează între Est și Vest, Maia Sandu a spus:


"Moldova are nevoie să salveze viața cetățenilor săi. Aceasta este preocuparea mea majoră. În Republica Moldova sînt cetățeni care vor să se vaccineze cu Sputnik. Ar fi bine să le oferim acces la cîteva tipuri de vaccin, dar cel mai important este să avem acces la vaccin. Trebuie să convingem cît mai mulți cetățeni să se vaccineze. Aceasta este prioritatea principală."

După o întâlnire cu Ambasadorul rus Oleg Vasnețov, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a trimis o scrisoare Președintelui rus Vladimir Putin a cerut asistență în furnizarea vaccinului rus împotriva coronavirusului pentru Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?