COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sandu: După plecarea lui Plahotniuc, imperiul său media se prăbușește

Sandu: După plecarea lui Plahotniuc, imperiul său media se prăbușește

Guvernul pregătește o serie de inițiative pentru a remedia „situația dramatică” de pe piața media din Moldova. Despre acest lucru a anunțat premierul Maia Sandu la deschiderea Forumului Mass-media de la Chișinău, relatează eNews.

Potrivit INFOTAG, ea a menționat că, în condițiile de astăzi, "presa liberă luptă pentru a supraviețui în condițiile economice dificile; accesul pe piața de publicitate este limitat artificial din cauza înțelegerile de cartel existente; mass-media publică încă nu este în măsură să ofere informații obiective cetățenilor, în timp ce presa, asociată și susținută de politicieni, se ocupă cu difuzarea la comandă a propagandei și minciunii".

"După ce cel mai mare proprietar și sponsor al mass-media, Plahotniuc, a dispărut din spațiul public, imperiul său media se prăbușește. Canalele de televiziune ale holdingului refuză să difuzeze la nivel național, își pierde audiența. Probabil, multe dintre acestea se vor închide. Dar închiderea unora instituții media nu înseamnă neapărat o normalizare a acestui domeniu", a spus Sandu.


Ea consideră că "are loc o redistribuire a zonelor de interese în domeniul media – apare un nou holding deja deținută de Partidul Socialiștilor" - "Accent-TV a primit dreptul de a redifuza în țara noastră emisiunile celui mai popular post de televiziune rus".

"Informația cu privire la diverse încălcări în domeniul mass-media apar în mod regulat în diverse analize și opinii ale experților. Acest lucru nu mai poate continua, împreună cu colegii noștri pregătim mai multe propuneri de modificări legislative menite să depășească inegalitatea existentă. Există opinii conform cărora legislația actuală în domeniul mass-media este ideală și nu ar trebui de intervenit în ea. Aș fi de acord dacă nu exista un nivel ridicat de corupție, iar funcționarii de stat nu ar fi urmat instrucțiuni politice prin telefon", a spus premierul.

Potrivit acesteia, „actuala componență a Consiliului Audiovizualului, prin acțiunile și deciziile sale, încearcă să se apropie de cel mai consolidat media-holding de astăzi”.

"Vreau să spun conducerii Consiliului că dorința de a găsi noi patroni politici în absența democraților nu va duce la îmbunătățirea spațiului media. Avem nevoie de un Consiliu activ, profesional și independent. La fel cum postul public de televiziune TRM are nevoie de o administrare mai bună. Iar Consiliul Concurenței ar trebui să monitorizeze publicitatea și să intervină dacă este necesar", a spus Sandu.

Premierul a menționat faptul că „împreună cu colegii pregătim mai multe inițiative menite să aducă mai multă responsabilitate din partea autorităților de reglementare a pieței și la sprijinirea unei prese libere, care vor fi supuse dezbaterilor publice”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load