Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Sandu cere respectare neutralității și a hotarelor țării

11 oct. 2022,, 10:28   Societate
1949 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cere ca cei implicați în conflictul militar din Ucraina să respecte neutralitatea și hotarele țării, notează Noi.md

Referindu-se la incidentul din 10 octombrie, cînd trei rachere rusești au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, șefa statului a menționa că acest lucru este o încălcare gravă a statutului de neutralitate care este stipulat în Constituția RM.

”Cîteva dintre acele rachete au traversat neautorizat spațiul aerian al Republicii Moldova. Acest lucru este o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității. Republica Moldova este o țară pașnică, am spus acest lucru de fiecare dată și de fiecare dată am demonstrat acest lucru în acțiuni. Cerem să ne fie respectate și hotarele noastre și neutralitatea noastră. Noi facem totul ca să păstrăm pacea și liniștea în țară”, a declarat Sandu.

Reamintim că în dimineața zilei de 10 octombrie, spațiul nostru aerian a fost traversat de trei rachete rusești care s-au îndreptat către ține din Ucraina. Imediat după incident, ambasadorul Federației Ruse de la Chișinău a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe. De menționat că una din rachete a trecut deasupra localității Cobasna, unde se află cel mai mare depozit de arme din Europa. Potrivit datelor oficiale, acolo s-ar afla depozitate în jur de 20 tone de armament, care în cazul unei explozii, ar putea cauza consecințe inimaginabile.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий