TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sandu cere MAI să afle cum corturile de la IGSU au ajuns la protestatari

Prim ministrul Republicii Moldova Maia Sandu cere responsabililor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să investigheze cum a fost posibil ca corturile aflate în proprietatea Inspectoratului Național General pentru Situații Excepționale au putut să ajungă la protestatarii care au stat timp de o săptămînă în apropierea instituțiilor statului.

”În timpul puciului, corturile care au fost instalate în jurul clădirii guvernului sînt din IGSU. Vreau să vedeți cum a fost posibil ca un partid să folosească aceste corturi, să vedeți cum s-a întîmplat acest lucru și să ne clarificăm cum proprietatea publică a ajuns să fie folosită în mod ilegal de un partid”, a spus Maia Sandu în cadrul ședinței guvernului.

Reamintim că zeci de corturi au fost instalate în seara zilei de sîmbătă, 8 iunie 2019, în fața mai multor instituții de stat. Printre organizatorii grupurilor de cetățeni care au fost aduși în fața instituțiilor au fost foști deputați democrați. Unii dintre ei au declarat că aceste corturi le-au adus din surse personale, însă mai tîrziu s-a aflat că de fapt acestea aparțin Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load