X 

Sandu: 75% dintre ajutoarele pentru refugiați nu vin la stat, ci la organizații internaționale

26 mar. 2022,, 11:31   Societate
4303 0

75 de procente din toate donațiile pentru refugiați merg în conturile ONG-urilor și organizațiilor internaționale, explică șefa statului, Maia Sandu. Președinta a menționat că speră ca ajutoarele „să fie disponibilizate mai repede și să ajungă cît mai curînd la oamenii care au nevoie”.

„Organizațiilor internaționale au primit zeci de milioane de dolari ca să ajute refugiații din Republica Moldova”, a spus Sandu la Bună Seara de la Moldova 1.

„Mare majoritate a donațiilor vin pe conturile ONG-urilor sau organizațiilor internaționale, 75 de procente din toate donațiile au venit pe conturile acestor instituții. Și acestea le distribuie mai departe după propriile lor criterii, așa cum înțeleg ei mai bine să contribuie la acest efort comun.

Da, o anumită parte din aceste ajutoare vin la Guvern și ele sînt distribuite prin instituțiile Guvernului. Această informație este publică, totodată aici vreau să menționez că oamenii au contribuit și financiar la aceste efort. Ministerul Finanțelor a făcut publică informația. 46 de milioane au fost donate pe contul ministerului, care publică zilnic informații despre cum se folosesc acești bani. În special sînt alocați pentru cazare, produse de primă necesitate, alimente, lucrurile cele mai necesare într-o asemenea situație”, a relatat Maia Sandu.

„Este și o problemă de coordonare, dar și de resurse de aceea sper foarte mult să vedem în practică aceste programe de susținere financiară a refugiaților, dar și a gospodăriilor care îi ajută


Să vedem aceste programe ale organizațiilor internaționale puse în practică. Sper aceste programe să înceapă cît mai curînd. Suntem totuși la o lună deja de cînd acest război a început”, a mai spus șefa statului.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?