Sancţiuni mai dure pentru șoferii de taxi

Sancţiuni mai dure pentru șoferii de taxi

În Moldova, a fost înăsprită pedeapsa pentru șoferii de taxi, care lucrează fără aparat de taxat și aparat de casă, precum și pentru cei care nu respectă alte cerințe specificate în Codul Transporturilor Rutiere, notează Noi.md.


Astfel, au intrat în vigoare amendamentele la Codul Contravenţional, potrivit cărora efectuarea transportului rutier în regim de taxi cu încălcarea prevederilor articolului 81 alin. (2), ale articolului 82 alin. (2), (3) și (31) atrage impunerea unei amenzi persoanelor fizice în mărime de la 100 la 150 de unități convenționale (5-7,5 mii lei) cu sau fără perceperea a 4 puncte de penalizare și persoanelor juridice în mărime de la 200 la 250 de unități convenționale (10-12,5 mii lei).


Dispozițiile menționate mai sus ale Codului Transporturilor Rutiere stipulează că la efectuarea transportului rutier în regim de taxi se admit doar autoturismele dotate cu aparat de taxat în stare de funcţionare legalizat, verificat metrologic şi înregistrat la Serviciul Fiscal de Stat. Plus la aceasta, în salonul taxiului trebuie să existe inscripţia „În cazul în care nu este emis şi înmînat bonul de casă pe suport de hîrtie și/sau în formă electronică, consumătorul are dreptul să nu achite călătoria”.


Operatorii de transport sînt obligați să furnizeze o legătură tehnică cu taximetrul mașinii care efectuează cursa pentru emiterea bonului de casă pe suport de hîrtie și / sau în formă electronică sau pentru transferarea către client a bonului de casă prin mijloace electronice din numele operatorului de transport. Trebuie să existe posibilitatea conectării directe sau indirecte la sistemul integrat „Fiscal Gateway” al Serviciului Fiscal de Stat - în cazul procesării unei plăţi pentru călătorie, transmise de client către operatorul de transport.


În plus, este interzisă parcarea unităților de transport, inclusiv a taxiurilor, pe o rază de 100 de metri de stațiile de autobuz, cu excepția locurilor special amenajate pentru parcarea sau staţionarea taxiurilor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load