COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sancțiunea pentru părăsirea locului accidentului rutier, contestată la Curtea Constituțională

Sancțiunea pentru părăsirea locului accidentului rutier, contestată la Curtea Constituțională

Un șofer, care este învinuit că a părăsit intenționat locul accidentului, a sesizat Curtea Constituțională, pentru a verifica corectitudinea sancțiunii ce-i poate fi aplicată.

Și anume, sesizarea a fost depusă privind sintagmele ce vizează privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport, normă prevăzută în Codul contravențional, notează bizlaw.md.

Potrivit șoferului, aceste norme constituie un tratament diferențiat față de persoana implicată în accident rutier care a părăsit locul faptei.


Prin urmare, autorul sesizării a solicitat magistraților de la Curtea Constituționale corespunderea normelor evidențiate mai sus cu prevederilor art. 16, 25, 27, 28, 46 și 54 din Constituție.

Codul penal, de asemenea, instituie pedeapsă pentru părăsirea locului accidentului rutier. Și anume, părăsirea locului accidentului rutier de către persoana care conducea mijlocul de transport şi care a încălcat regulile de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, dacă aceasta a provocat urmările indicate la art.264 alin.(3) şi (5) din Codul penal se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la doi ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load