Salvatorii străini, antrenați într-un exercițiu internațional, au ajuns în Moldova

12 iul. 09:45   Societate
3273 0

În dimineața zilei de azi, echipele internaționale de salvatori și pompieri din Cehia, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Ucraina, care participă în exercițiul EURO-MED-REACT au ajuns în țara noastră.

Echipele participante au venit în Moldova pentru a simula asistența serviciilor de urgență naționale la lichidarea consecințelor unor inundații majore, incendii și accidente CBRN. Conform scenariului aplicațiilor, asistența echipelor a fost solicitată și coordonată după activarea Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene (UE) la solicitarea Republicii Moldova, notează Noi.md.

În total, în procesul de derulare a exercițiului 147 de salvatori și pompieri străini vor asista angajaților IGSU în realizarea misiunilor simulate în perioada 12-14 iulie în regim non-stop.

Exercițiul de teren pe scară largă EURO-MED-REACT 2023 este bazat pe o o serie de situații tactice simultane organizate în teren în baza centrului operațional din cadrul Centrului Republican de Instruire a IGSU din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni.

Exercițiul face parte din proiectul EURO-MED-REACT, o inițiativă finanțată de Uniunea Europeană (UE), care urmărește scopul de a îmbunătăți capacitățile forțelor protecției civile împotriva amenințărilor CBRN și a dezastrelor naturale și alinierea Moldovei și Ucrainei la Mecanismul Uniunii de Protecție Civilă.


3
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?