X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Salvatorii ne preîntîmpină: "O singură scînteie poate provoca o tragedie"

10 feb. 14:20   Societate
2098 0

Exploatarea incorectă a sobelor, cazanelor și a instalațiilor electrice poate provoca nenorociri. Atenționarea a fost făcută de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), care au desfășurat activități de prevenire a riscurilor de incendii și intoxicații cu monoxid de carbon.

Salvatorii au reamintit oamenilor că exploatarea sobelor cu defecțiuni poate duce la intoxicații, dar și la izbucnirea incendiilor. În timpul evaluării riscurilor, pompierii au identificat nereguli care sînt comune pentru majoritatea gospodăriilor.

"Ele se divizează în două categorii, de construcție și de utilizare. Dacă să vorbim despre construcții, la sobele cu acumulare de căldură pe lemne, pe cărbune, ar fi apariția fisurilor. Ar fi exploatarea incorectă și anume prin coșuri de fum.

Din păcate, mai des sînt cele de utilizare, cum ar fi amplasarea nemijlocit a apropierii cu sobele, a materialelor combustibile, lemne sau alte materiale care le utilizăm, amplasarea sau utilizarea pentru uscarea cearșafurilor sau a hainelor", a menționat Vasile Gașpar, șef Direcţie prevenire a riscurilor din cadrul IGSU, notează Noi.md cu referire la jurnaltv.

Pe parcursul acestei săptămîni, pompierii au ajuns în circa 3400 de gospodării, unde au instruit peste 8500 de persoane.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?