X 

Salvatorii moldoveni și străini continuă să-și exerseze abilitățile

13 iul. 10:45   Societate
2233 0

Exercițiul de teren pe scara largă „EURO -MED REACT” 2023 continuă în regim non-stop, iar echipele mixte sînt implicate în diferite situații tactice și pe timp de noapte.

În seara zilei de 12 iulie, la ora 21:00, conform scenariului aplicațiilor, pompierii și salvatorii moldoveni și echipele omologe internaționale au fost alertați despre izbucnirea unui incendiu într-un bloc de locuit cu cinci nivele, transmite Noi.md.

Potrivit situației imitate, flăcările au cuprins subsolul clădirii și în scurt timp s-au răspîndit spre etajele superiore, iar mai multe persoane au rămas blocate. Totodată, s-a produs o deflagrație la etajul 5 a blocului și mai mulți oameni au rămas sub dărîmături.

Salvatorii au efectuat stabilizarea clădirii afectate, dar și au deblocat oamenii de sub ruinele construcției. Echipele de medici au organizat triajul medical și au acordat primul ajutor medical victimelor.

O altă misiune a echipelor mixte a avut loc în dimineața zilei de 13 iulie. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu forestier, care a afectat o arie extinsă.


Exercițiul continuă, fiind monitorizat și evaluat de observatori internaționali.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?