Salvatorii continuă lupta cu apele la Ștefan Vodă

Salvatorii continuă lupta cu apele la Ștefan Vodă

Peste 300 de persoane lucrează în continuare în raionul Ştefan Vodă.


Angajații IGSU în comun cu forțele desconcentrate ale mai multor instituții guvernamentale continuă lucrările de fortificare a digurilor de protecție în preajma rîului Nistru.


Ieri, IGSU în comun cu angajații Agenției ”Moldsilva”, au efectuat lucrări de defrișare a arbuștilor și arborilor pe un sector cu o lungime de aproximativ 4 km din preajma satului Crocmaz spre direcția satului Tudora, pentru a permite unităților de tehnică întreprinderea lucrărilor de consolidare a digului. De către Administrația de Stat a Drumurilor și Administrația publică locală au fost efectuate lucrări de plombare și întărire cu prundiș și lut a unor locuri de dig mai joase, iar salvatorii și carabinierii au efectuat lucrări de consolidare a digului cu saci cu nisip pe o distanță de 50 în regiunea stadionului satului Crocmaz.


În total pentru preîntîmpinarea riscului de inundații în tabăra de cîmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sînt utilizate 97 unități de tehnică.


Lucrările de consolidare a digurilor vor continua şi în următoarele zile la Răscăieți, Olănești, Purcari și Talmaza.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load