X 
Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Salvatorii au demontat o cruce care risca să cadă de pe biserica din satul Taraclia (VIDEO)

9 sep. 2020,, 12:14   Societate
2347 0

În dimineața zilei de 8 septembrie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat o misiune neobișnuită pentru localnicii satului Taraclia, raionul Căușeni.

Salvatorii au demontat și coborît de la înălțimea de 29 m o cruce care risca să cadă în orice moment. Construcția s-a dezmembrat în urma vînturilor și reprezenta un pericol eminent pentru enoriașii lăcașului de cult. La fața locului au intervenit 4 echipaje de salvatori și pompieri, iar la coborîrea crucii au lucrat și alpiniștii din cadrul Detașamentului Regional Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chișinău.

Pentru a efectua operațiunea în siguranță, pompierii au utilizat mai multe unități de tehnică, echipament specializat , dar și autoscara de model BRONTO din dotarea IGSU, care are capacitatea de a fi desfășurată la o înălțime de peste 70 metri. Operațiunea a durat o oră, timp în care crucea cu greutatea de peste 35 de kg și înălțime de 1,5 m a fost demontată și coborîtă de pe cupola bisericii.

Aceasta ar putea fi fixată pe cupolă, doar după ce va fi reparată și nu va reprezenta pericol. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 73 situații de risc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?