COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Salvatorii atenționează asupra riscului sporit de incendii din cauza caniculei

Salvatorii atenționează asupra riscului sporit de incendii din cauza caniculei

Salvatorii atenționează repetat populația despre riscul incendiilor în condiţii de umiditate redusă. În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis.

Oamenii sînt rugați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriştea uscată în apropiere spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora. Totodată, salvatorii menționează că scăldatul în bazine acvatice în perioada cu temperaturi înalte este strict interzis.

Mai mult, maturii sînt îndemnați să-și monitorizeze strict copiii pentru a evita aflarea acestora în preajma bazinelor acvatice, dar și în locuri necunoscute. În perioada caniculară este indicat ca persoanele vîrstnice, copiii și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace si respiratorii, să evite deplasările în spațiul liber în orele de vîrf. Iar, dacă există o necesitate stringentă de a ieși afară, oamenii sînt rugați să meargă la umbra și să consumă cît mai multă apă potabilă. În situații de risc cetățenii pot apela numărul de urgență 112.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load