X 
Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Salvatorii atenționează asupra pericolului de intoxicare în perioada fermentării vinului

21 sep. 2018,, 18:30   Societate
2491 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI avertizează cetățenii să fie foarte atenți și vigilenți, în perioada fermentării vinului, notează Noi.md.

Cetățenii sînt rugați să respecte regulile elementare de securitate pentru a evita cazurile de intoxicare cu dioxid de carbon. Dioxidul de carbon emanat în urma procesului de fermentaţie este un gaz fără culoare sau miros, care pătrunde în organism pe cale respiratorie, fiind o substanță toxică puternică.

Nivelul oxigenului poate fi verificat printr-o modalitate simplă, prin aprinderea unei lumînări la intrarea în încăpere unde se produce vinul. In caz ca aceasta se stinge, înseamnă că concentraţia de oxigen este foarte scăzută și există pericol pentru sănătate şi viaţă. În astfel de situații oamenii sînt rugați să părăsească imediat beciul și să aerisească încăperea. Iar atunci cînd presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat în primul rînd să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență 4 persoane au decedat în urma intoxicațiilor cu dioxid de carbon de la începutul lunii septembrie 2018. În caz de situații de risc oamenii sînt îndemnați să apeleze pentru ajutor Serviciul 112.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?