COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7917
Criza energetică stiri: 533

Salvatorii acţionează non-stop la Ştefan Vodă

26 mai. 2019,, 12:15   Societate
1877 0

Autorităţile continuă lucrările de consolidare a barajului de protecţie pentru a proteja localitatea Crocmaz de riscul inundațiilor.

În ultimele 24 de ore, salvatorii în comun cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale desconcentrate în teritoriu au fortificat digul de protecție cu lungimea de 120 metri, fiind utilizați 6800 de saci cu nisip.

Pe parcursul zilei de ieri, conducerea și angajații IGSU au coordonat forțele și mijloacele, efectuînd lucrări de fortificare pe două sectoare importante din preajma localității Crocmaz spre Tudora, raionul Ștefan Vodă. Pe primul segment au fost amplasați peste 4000 de saci, pe o lungime de 120 de metri, iar pe cel de-al doilea au fost efectuate lucrări de întărire a barajului cu argilă și nisip pe lungimea e 1 km.

Duminică, 26 mai, lucrările specialiștilor vor continua pentru ca digul cu lungimea de 3 km să fie fortificat. La acțiunile complexe sînt antrenați salvatori, carabinieri, ostași, muncitori, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. În total în tabăra de cîmp instalată la Crocmaz pentru prevenirea riscului de inundații sînt implicate 300 de persoane cu 97 unități de tehnică.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă monitorizarea nivelului apei pe rîurile Nistru și Prut prin punctele de observare instalate și verifică sectoarele cu pericol, precum și sensibilizează populația cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.


Amintim că, în data de 24 mai 2019, la IGSU a fost activată Celula de criză pentru organizarea acțiunilor de prevenire a eventualelor inundații, în urma ridicării nivelului apei în rîurile Nistru și Prut, cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției ”Apele Moldovei”, Agenției ”Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X