Salarii mai mari pentru directorii instituțiilor de învățămînt și angajații MAI

Salarii mai mari pentru directorii instituțiilor de învățămînt și angajații MAI

Directorii de grădinițe, școli și colegii vor primi salarii mai mari, în medie cu 1000-1200 de lei.


Decretul de promulgare a legii cu privire la modificarea articolului 10 din Legea bugetului de stat pentru anul 2019 va fi publicat mîine în Monitorul Oficial.


Astfel, pentru a elimina deficiențele existente, vor fi majorate valorile minime de referinţă pentru calcularea salariilor a circa 4 mii de persoane care ocupă funcții de conducere în cadrul instituțiilor de învățămînt.


Potrivit aceluiaşi document, vor fi majorate şi salariile subofiţerilor, dar şi ofiţerilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În acest caz, majorările vor constitui aproximativ 500 și 800 de lei, de care vor beneficia 9500 de angajaţi ai MAI.


De asemenea, potrivit acestui proiect, cinci consilieri ai Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor vor avea venituri mai mari. Modificările erau necesare pentru că aceste persoane primeau salarii mai mici decît subalternii lor.


Pentru efectuarea majorărilor sînt necesare 138 de milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul de stat. Introducerea modificărilor în Legea bugetul de stat pentru acest an a fost aprobată de către Guvern prin asumare de răspundere. Conform aceluiași principiu, în cadrul ședinței de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat încă 6 proiecte.


„A fost necesar să o facem, luînd în consideraţie funcţionalitatea redusă a Parlamentului acum. Aţi văzut că am analizat puţin şi am venit cu unele ajustări în Legea cu privire la salarizare şi cu alte lucruri importante care a trebuit să le facem şi care nu aşteaptă pînă cînd vom avea alt Parlament funcţional”, a precizat premierul Pavel Filip.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load