COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Salarii mai mari pentru cadrele didactice care muncesc peste normă

Salarii mai mari pentru cadrele didactice care muncesc peste normă

Profesoriii care muncesc peste normă, în condiţiile pandemiei de COVID-19, vor fi plătiţi suplimentar. Guvernul a alocat peste 105 milioane de lei pentru a achita salariile dascălilor care petrec zilnic mai mult timp în faţa elevilor.

Este vorba de 3 539 de cadre didactice, din 305 instituţii de învăţămînt. Potrivit documentului aprobat de Guvern, majoritatea dascălilor vor lucra, maxim, o normă şi jumătate. Cadrele didactice din învăţămîntul artistic pot avea, însă, zilnic de două ori mai multe lecţii, scrie publika.md.

Proiectul de lege avizat de Guvern se referă la suplimentarea lefurilor profesorilor pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie. Documentul urmează să fie trimis Parlamentului spre aprobare. În total, în ţara noastră sînt 1 224 de instituţii de învăţămînt primar, gimnazial şi liceal. Majoritatea dintre acestea, peste şapte sute, activează după modelul unul, care presupune prezenţa fizică a elevilor la lecţii.


Alte peste 260 de şcoli au combinat cîteva modele de învăţare, iar elevii din peste 100 de şcoli studiază în două schimburi. Nicio instituţie de învăţămînt nu a ales modelul care presupune învăţarea exclusiv online.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load