Preşedintele stiri: 3607

Salarii, dar și responsabilități mai mari pentru directorii caselor de cultură

22 feb. 16:15   Societate
1842 1

După salariile le-au fost mărite, directorilor caselor de cultură li se adaugă și responsabilități. Aceștia vor fi selectați prin concurs, pentru patru ani.

Șeful instituției va fi responsabil de activitatea instituției, registrul de evidență, programul, raportul anual de activitate ș.a. De asemenea, pentru asigurarea transparenței și bunei gestionări, Regulamentul propune constituirea unui Consiliu administrativ al Casei de cultură, care va avea în componență reprezentanți ai fondatorului, ai Direcției cultură a municipiului sau raionului și un reprezentant din partea societății civile în domeniul relevant acestei activități.

Casele de cultură din Republica Moldova vor deveni independente, își vor stabili de sine stătător statutul juridic, în funcție de necesitățile și prioritățile comunității. Prevederile se conțin în noul Regulament de funcționare a lor, aprobat de Executiv.

Modificările justificate prin creșterea lefurilor pentru directorii instituțiilor de cultură. Așadar, autoritățile cred că nivelul de remunerare trebuie să corespundă complexității funcției.

În Republica Moldova activează 1218 case de cultură, care se subordonează autorităților publice locale. Potrivit ministrului Culturii, Sergiu Prodan, pînă acum, Legea nu conținea vreo prevedere referitoare la „casa de cultură”.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий