COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Salariaților ASP li s-a interzis să se implice „sub orice formă” în campanie

Salariaților ASP li s-a interzis să se implice „sub orice formă” în campanie

Directorul interimar al Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu, a semnat o dispoziție prin care atenționează angajații să nu se implice sub nicio formă în campania electorală pentru alegerile parlamentare noi și cele locale generale.

Se întîmplă după ce la una din ședințele de Guvern, prim-ministrul Maia Sandu a avut o rugăminte în acest sens, dar cu referire la curmarea oricărei tentative de a utiliza resursele administrative ale ASP.

Nu este clar ce înseamnă „neimplicarea sub orice formă”, în contextul în care legea spune că, în timpul exercitării atribuţiilor, funcţionarul public, într-adevăr, nu are dreptul la exprimarea sau manifestarea publică a preferinţelor politice şi favorizarea vreunui partid politic sau vreunei organizaţii social-politice.


Adică, atunci cînd se află la muncă, însă în timpul său liber - are dreptul.

Pînă la ora publicării știrii, Serviciul de presă al ASP nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii despre această dispoziție.

Libertatea opiniei și a exprimării, prevăzută în Constituție

Oricărui cetăţean îi este garantată libertatea gîndirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvînt, imagine sau prin alt mijloc posibil.

Printre altele, amintim că, în cadrul alegerilor parlamentare din iarna trecută, Blocul ACUM, care face parte din actuala guvernare creată în coaliție cu PSRM, a identificat anumite încălcări privind utilizarea resurselor administrative de către fosta guvernare.

Potrivit membrilor PPDA și PAS, la evenimentul de lansare a candidatului PDM în circumscripția uninominală nr. 1, Gnatiuc Mihail, în timpul orelor de muncă, au fost prezenți angajații ASP Briceni.

Totodată, cînd s-a lansat în campanie candidatul PDM în circumscripția nr. 3, Sîrbu Oleg, la eveniment, în timpul orelor de lucru, au fost prezenți tot angajați ai ASP, dar și ai Poștei Moldovei, DGE. Atunci, democrații au declarat că nu au obligat pe nimeni.

De altfel, odată cu noua guvernare, mai mulți directori de instituții de stat au plătit cu funcția. Este vorba, inclusiv, și despre Sergiu Răilean, fostul director al ASP. Interimatul funcției este asigurat în prezent de Mircea Eșanu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load