X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

S-au înmulțit hoții! Atenție mare cum folosiți cardurile bancare

3 noi. 2022,, 20:00   Societate
1742 0

Atenție mare cum folosiți cardurile bancare pentru că s-au înmulțit hoții. Direcţia Investigaţii Infracţiuni Informatice şi reprezentanţii Băncii Naţionale a Moldovei vă dau o mînă de ajutor și au lansat astăzi o campanie naţională de informare.

Organizatorii campaniei "Fii Precaut, Utilizează în siguranţă cardurile de plată", au împărţit pliante trecătorilor, le-au vorbit despre riscurile şi au făcut recomandări, scrie Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

INA ŞCERBANIUC, şef adjunct, Direcţia Comunicare şi Educaţie Financiară, BNM: „Ce ne propunem noi ca scop este ca să informăm cetăţenii cum să utilizeze în siguranţă cardurile de plată. Avem un set de recomandări care vor fi transmise prin materialele informative pe care le-am imprimat pentru acest eveniment, pentru această campanie."

Ca reguli generale e bine de știu că nu se va da niciunei persoane numărul complet al cardului format din 16 cifre, termenul de valabilitate, codul de securitate, adică cele 3 cifre de pe verso cardului și nici parola unică, primită prin SMS la numărul de telefon înregistrat în sistemul băncii, cînd se fac plăți online.

IURIE ROŞCA, şef Direcţia Investigaţii Infracţiuni Informatice: „Îi sugerăm persoanelor, recomandăm să verifice acea platformă, să nu divulge datele cardului bancar, atunci cînd sînt apelaţi de presupuşi reprezentanţi ai băncii, atunci cînd sînt sunaţi cu privire la achiziţionarea unui bun pe platforme de cumpărare-vînzare. Deci să nu-şi dea datele cardului bacar."


Campania "Fii Precaut, Utilizează în siguranţă cardurile de plată" se va desfăşura pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe parcursul lunii noiembrie.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий