COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

S-au aflat detalii noi în cazul perchezițiilor din casa lui Andronachi

23 sep. 18:57   Societate
2243 2

În urma perchezițiilor desfășurate pe 23 septembrie de procurorii Anticorupție și angajații Serviciului de Informații și Securitate au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă într-un episod vizînd dosarul ”frauda bancară”. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanta Procuraturii Anticorupție Maria Vieru.

„Procuratura Anticorupție, de comun cu SIS, au efectuat pe parcursul zilei de astăzi, mai multe percheziții într-un episod vizînd dosarul ”frauda bancară”. În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă. Persoanele vizate au fost citate la Procuratura anticorupție pentru a fi audiate în calitate de bănuit. Acțiunile de urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa pe parcurs despre evoluțiile acestora”, a menționat Maria Vieru.

Amintim că șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Adrian Bordianu, a confirmat pentru presă că pe 23 septembrie au fost făcute percheziții acasă la ex-deputatul PDM Vladimir Andronachi și la domiciliul altor doi administratori care gestionau două companii în interesul fostului parlamentar.

Acum cîteva zile, într-o scrisoare deschisă publicată de Unimedia, ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi a declarat că ar fi fost pus sub acuzare în dosarul „furtului miliardului”, însă citația i-ar fi fost înmînată soției sale, în timp ce el se afla în afara țării. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat doar instituția „nu intentează dosare penale la comandă”.

Andronachi susține că nu are nicio implicare în dosarul respectiv și califică drept „abuz” modul cum au acționat organele de drept.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X