Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

S-a propus verificarea pentru holeră a tuturor cetățenilor care intră în România din Republica Moldova

23 iun. 10:45   Societate
15451

O alertă a fost emisă la granița României cu Republica Moldova, după ce autoritățile moldovenești au descoperit o bacterie extrem de periculoasă pe plaja din Vadul lui Vodă, pe malurile Nistrului. Este vorba despre holeră.

În ciuda rezultatelor venite după analiza apei, scăldatul încă nu a fost interzis în zona respectivă.

Carmen Dorobăț, medic infecționist, a explicat care sînt simptomele, dar și cum se transmite această bacterie. Într-un interviu acordat la Realitatea Plus, aceasta spune că holera este o boală bacteriană care se transmite pe cale digestivă.

Referitor la situația de la granițele țării, Carmen Dorobăț a declarat că toți cei care vin de acolo trebuie să fie verificați riguros.

„Fiind o boală bacteriană transmisă pe cale diegstivă, trebuie să fim atenți la igienă. Apa poate fi un agent de transmitere, așa că trebuie să fim atenți unde ne scăldăm. Totuși, trebuie să ne spălăm pe mîini, iar fructele trebuie și ele spălate. Avînd în vedere granița noastră cu Ucraina și Republica Moldova, cetățenii care vin de acolo trebuie să fie bine verficați, iar cei care pleacă în cele două țări ar trebui să fie atenți la alimentele pe care le consumă și la zonele de cazare”, a spus medicul.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав