Cazul Șor stiri: 594

S-a pornit la vînătoare cu o armă deținută ilegal

14 dec. 2020,, 14:13   Societate
5740 0

Un moldovean a fost sancționat, pentru că s-a pornit la vînătoare cu o armă deținută ilegal, comunică Noi.md.

Aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe direcția localității Crihana-Veche, polițiștii de frontieră au observat o persoană ce se deplasa cu arma de vînătoare pe umăr la o distanță de aproximativ 150 metri depărtare. La scurt timp, bărbatul a încercat să scape de armă aruncînd-o printre vegetația densă.

Din cercetările preliminare s-a dovedit a fi un locuitor al satului Manta, raionul Cahul, în vîrstă de 48 de ani, care în aceeași zi i se avizase la SPF Cahul accesul în zona de frontieră în scop de vînătoare la rațe pentru intervalul de la 08:00-13:00.

Fiind întrebat de ce a ascuns arma la vederea patrulei, vînătorul nu a putut argumenta clar, ceea ce a creat suspiciuni, astfel, polițiștii de frontieră au decis verificarea suplimentară a armei. Imediat s-a depistat că modelul și numărul acesteia nu corespunde cu datele din permisul de port armă, prezentat la control de către posesor.

Bărbatul a declarat ulterior că arma nu-i aparține, fiindu-i lăsată pentru păstrare de către un prieten, însă nu a putut prezenta nici o dovadă sau act, în vederea argumentării celor spuse.


Arma de vînătoare a fost ridicată și urmează a fi prezentată ca probă în cercetarea inițiată pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?