COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

S-a pornit la muncă în Cehia, dar a avut parte de un mare nenoroc

2 iun. 15:30   Societate
1688 1

Polițiștii de frontieră au zădărnicit planurile unui conațional care avea intenția de a se legimita pe teritoriul Cehiei în calitate de cetățean al României. Incidentul a fost consemnat astăzi, 2 iunie curent, în punctul de trecere Sculeni pe sensul de ieșire din țară.

La linia de control s-a apropiat pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova un microbuz care realiza cursa Moldova-Cehia. Printre pasageri se afla și un locuitor al raionului Călărași în vîrstă de 39 de ani. Acesta a fost supus controlului suplimentar, după ce polițistul de frontieră a efectuat identificarea tuturor călătorilor. Acțiunea dată vine în raport cu analiza de risc privind traversarea frontierei de stat.

În repercursiune, printre lucrurile personale ale bărbatului a fost depistată o carte de identitate care ar fi emisă acum doi ani de către autoritățile competente din România. Asupra documentului polițistul de frontieră a observat semne vizibile de falsificare. Fapt confirmat la examinarea acestuia cu tehnica din dotare.

Întrebat despre cele depistate, călătorul a recunoscut posibilitatea că actul ar putea să fie neveridic întrucît și la perfectat prin intermediul unei persoane terțe. Bărbatul și-a continuat călătoria doar după ce polițiștii de frontieră au înregistrat cazul conform procedurii legale, dar și informarea acestuia că va fi vizat într-o cauză penală pe faptul de deținere a actelor oficiale false.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽