COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

S.A. Metalferos a rămas fără șef

13 oct. 12:47   Societate
1156 0

S.A. Metalferos rămîne fără șef. Igor Cujbă, care a condus întreprinderea din 2019, a depus cerere de demisie. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Metalferos, astăzi, într-un comunicat de presă.

Cujbă spune că a a fost un mandaT dificil, întrucît întreprinderea s-a confruntat cu „cîțiva factori absolut noi, care i-au influențat activitatea” și a mulțumit echipei pentru experiență, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.info.

„Am preluat managementul întreprinderii la sfîrșitul lunii decembrie 2019. A fost un mandat dificil, din cauză că întreprinderea s-a confruntat cu cîțiva factori absolut noi, care i-au influențat activitatea. În primul rînd, s-a modificat conjuctura pieței interne de profil, ca urmare a demonopolizării și liberalizării pieței de exporturi a deșeurilor de metale feroase și neferoase din R. Moldova. Pe piață au apărut noi agenți economici, a apărut concurența și a trebuit să schimbăm modalitățile de abordare a relațiilor comerciale cu toți partenerii, atît pe segmentul achizițiilor, cît și pe cel al vînzărilor. Alt factor important a fost pandemia de Covid – 19 și criza economică mondială.

Cu toate că am preluat o întreprindere care se afla în blocaj de activitate timp de cinci luni, fără stocuri și achiziții curente, fără contracte încheiate, în prima jumătate a anului 2021 am reușit să înregistrăm o creștere a veniturilor cu 910 %, raportîndu-ne la planul de afaceri. Actualmente S.A. ”Metalferos” este în profit net de 53 939 290, 00 lei, cu un stoc de 10 000 de tone de metale feroase aflate pe teritoriul întreprinderii.

Am reușit să facem acest lucru împreună cu toți angajații S.A. „Metalferos”, un colectiv dedicat și consolidat, cu cei mai buni specialiști în domeniul prelucrării metalelor feroase și neferoase. A fost o onoare pentru mine să lucrez împreună cu ei, la fel și cu partenerii întreprinderii S.A. ”Metalferos”.


Păstrînd nucleul și modificînd relațiile și procesele, pe parcursul a aproape doi ani de zile am reușit să realizăm și alte obiective: păstrarea locurilor de munca pentru toți angajații și îmbunătățirea condițiilor de muncă; păstrarea Secției de confecție unde lucrează în jur de 25 de femei, prin găsirea de parteneri noi; negocierea și încheierea de contracte noi cu parteneri europeni și menținerea unor standarde de calitate înaltă oferite clienților; diminuarea cheltuielilor, eficientizarea infrastructurii întreprinderii, precum și îmbunătățirea performanțelor logistice; implimentarea unui sistem de management sustenabil, cu scopul de a controla impactul produs de activitatea întreprinderii asupra mediului inconjurător; în acest context, luînd în considerare amplasarea S.A. „Metalferos” în vecinătatea nemijlocită a rîului Bîc, s-a construit un colector de acumulare al apelor reziduale; asigurarea unei transparențe instituționale prin comunicarea continuă cu societatea civilă (finanțe, achiziții, investiții, contracte etc.). crearea serviciului intern de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății muncii; la fel, s-au identificat alte direcții de activitate pentru întreprindere, care au fost stopate temporar din cauza pandemiei. Mulțumesc tuturor pentru implicare și dedicație!”, a spus Cujbă.

Igor Cujba, un fost angajat al Ministerului de Interne, care de mai mulți ani activează într-o companie privată din România, a fost numit șef la Metalferos în 2019.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X