X 
Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

S-a întors la rădăcini: Dorin Recean a vizitat școala din satul său de baștină

17 mar. 10:36   Societate
1422 0

În cadrul vizitei în raionul Drochia, prim-ministrul Dorin Recean a revenit în satul de baștină - Mîndîc, la Gimnaziul din localitate, unde și-a făcut studiile.

Premierul a discutat cu elevii din clasa a 9-a despre aspirațiile lor, accentuînd rolul pe care îl au disciplina, educația și lectura în formarea unor personalități care vor investi cunoștințele, viziunile și efortul în dezvoltarea Republicii Moldova.

„În ziua de astăzi, aveți acces la orice informație, la cele mai noi tehnologii și vă îndemn să fiți disciplinați în a învăța, pentru că anume disciplina în educație este cheia succesului în viață. Viitorul societății este aici - în banca școlară. Îmi doresc să devenim o societate optimistă, iar optimismul vine din cunoaștere, educație și cultură socială”, a spus premierul Dorin Recean. Oficialul a oferit bibliotecii din localitate un lot de carte.

„Am făcut o selecție și pentru cei foarte mici, dar și pentru tinerii din clasele mai mari, pentru ca fiecare să găsească cartea potrivită. Îmi doresc să susținem bibliotecile din țară” - a spus prim-ministrul Dorin Recean.

În discuția cu personalul didactic, șeful Executivului a apreciat efortul profesorilor, menționînd că Guvernul are o abordare complexă privind modernizarea sistemului educaţional, inclusiv prin investiţii în pregătirea cadrelor pedagogice.


Șeful Guvernului a susținut la sediul gimnaziului o conferință de presă în care a răspuns la întrebările jurnaliștilor din presa locală și națională.

4
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий