COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a aflat cine e judecătorul, rămas fără imunitate

S-a aflat cine e judecătorul, rămas fără imunitate

Judecătorul care a rămas azi fără imunitate, în urma deciziei membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este Ion Druță, președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Potrivit Procuraturii Anticorupție, judecătorul vizat în cererea procurorului general ar fi președintele CSJ, Ion Druță. Purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Anticorupție, Cătălina Bogonos, a confirmat pentru Noi.md începerea urmăririi penale pe numele magistratului, pentru „îmbogățire ilicită”.

Potrivit unor surse din cadrul Procuraturii Anticorupție, citate de Ziarul Național, Ion Druță în acest moment s-ar afla cu familia peste hotarele R. Moldova și ar putea fi adus silit în fața anchetatorilor.


De menționat că la data de 25 iunie, președintele CSJ Ion Druță a fost înlătura temporar din funcție, alături de președintele Judecătoriei Chișinau, trei vicepreședinți ai instanței, șeful Inspecției Judiciare, Nicolae Clima și Oleg Sternioală, membru al Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor. La o lună distanță, pe 24 iulie, Ion Druță a revenit la șefia Curții Supreme de Justiție (CSM). Decizia a fost luată după ce Curtea de Apel Chișinău a accepatat cererea de chemare în judecată depusă de acesta împotriva Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). De asemenea, și președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, a revenit în funcție.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load