COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a aflat cine e autorul glumeț al alertei cu bombă de la catedrală

S-a aflat cine e autorul glumeț al alertei cu bombă de la catedrală

Un bărbat în vârstă de 62 de ani locuitor al capitalei, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, pentru că ar fi sunat la 112 și ar fi anunțat că sediul Catedralei ar fi minat.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că era în stare de ebrietate când a efectuat apelul la serviciul unic 112 și a comunicat că v-a detona un explozibil.

Reamintimc că incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri. Apelul la 112 a fost recepționat la ora 13:50 de min.


La fața locului imediat au fost informate și îndreptate toate serviciile specializate, echipajele BPRO, grupa operativă a IP Buiucani, angajații IGSU și ”BOMBTEH”. Ajunși la fața locului polițiștii imediat au încercuit și securizat zona parcului.

Urmare a verificării parcului de către specialiștii din cadrul seviciului ”BOMBTEH”, careva obiecte suspect sau explozibile nu au fost depistate.

Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală în conformitate cu prevederile art.281 CP Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, conform legislației bărbatul pentru fapta sa riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

știri.md

1

1

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load