S-a aflat cînd va fi hotărîtă soarta lui Vasiloi

3 oct. 12:05   Societate
2852 0

Soarta lui Rosian Vasiloi, șeful Inspectoratului Poliției de Frontieră, va fi hotărîtă pe 1 februarie 2024.

Potrivit informațiilor publice, Șeful Poliției de Frontieră și reprezentanții MAI care s-a ales cu o mustrare aspră după tragedia de la Aeroportul internațional Chișinău, se vor întîlni pe 1 februarie 2024, în instanța de judecată.

Reamintim că Rosian Vasiloi, șeful Inspectoratului Poliției de Frontieră, a fost sancționat cu mustrare aspră la începutul lunii septembrie. Alți cinci subalterni au primit aceeași pedeapsă, iar patru au fost demiși din funcție. Sancțiunile au fost dictate de membrii Comisiei de control pentru investigarea circumstanțelor producerii tragediei de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) din iunie curent.

Potrivit autorităților, s-a constatat un nivel neadecvat de elaborare și implementare a politicilor în domeniul securității aeronautice și ordinii publice, de asemenea, lipsa reglementarilor privind modul de gestionare a situației specifice și de criză și modul de asigurare a securității aeronautice și ordinii publice în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit ministrului de ramură, deficiențele depistate sînt generate, în mare parte, de managementul defectuos, dotarea insuficientă și deficitul de personal, care la ora actuală este de 37,2%.


Nereguli au fost depistate inclusiv în contextul concesionării AIC.

Reamintim că, pe 30 iunie curent, un cetățean al Tadjikistanului a ucis un polițist de frontieră și un agent de securitate după ce i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. În timpul operațiunii speciale de reținere, atacatorul a fost rănit și s-a stins peste cîteva zile la spital. Atacatorul avea 43 de ani. Procuratura țării sale anunța că era membru al unei grupări criminale organizate, implicată în răpirea prim-vicepreședintelui unei bănci comerciale din Dușanbe. Potrivit procurorilor din Tadjikistan, acesta a fugit de urmărirea penală în R. Moldova de unde intenționa să ajungă în Uniunea Europeană.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?