X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Ruslan Codreanu cere Guvernului audit extern la Agenția Moldsilva

27 feb. 2020,, 10:45   Societate
3491 1

După ce a sesizat Procuratura Generală despre defrișările ilegale care au loc în Parcul Național Orhei, ieri Ruslan Codreanu a cerut prim-ministrului Ion Chicu să ia măsuri urgente pentru a proteja Codrii Moldovei, scrie Noi.md cu referire la un comunicat emis presei.

Principalele revendicări solicitate Guvernului se referă la realizarea unui audit extern al defrișărilor realizate în ultimii 7 ani, înființarea Administrației Parcului Național și crearea Serviciului special de pază al Parcului. Totodată, se solicită și realizarea unui audit extern al Agenției MoldSilva privind permisele de vînătoare.

"În Republica Moldova se fură lemne ca în codru. La propriu. Timp de 10 ani au fost defrișate zeci de mii hectare. Moldsilva ne asigură că totul este bine, însă și din cosmos se vede cum Moldsilva "regenerează" Codrii Orheiului. Am venit azi la Guvern să atenționez premierul despre gravitatea problemei cu care ne confruntăm. Dacă în următorii 10 ani nu se va întreprinde nimic riscăm să rămînem fără păduri”, a declarat Ruslan Codreanu.

Demersurile lui Ruslan Codreanu către Procuratura Generală și Guvern sînt făcute după ce Modsilva a negat defrișările ilegale la Orhei, menționînd că pe terenurile care fac parte din fondul forestier naţional inclus în Parcul Naţional se execută numai lucrările prevăzute în amenajamentele silvice specifice ariilor naturale protejate, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind zonarea funcţională a pădurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?