X 
Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3741

Rusia va ancheta actul de vandalizm asupra unui monument din Moldova în memoria soldaților sovietici

28 mar. 11:30   Societate
2739 0

Comitetul de Anchetă (CA) al Federației Ruse va ancheta acțiunea de profanare a monumentului soldaților sovietici în satul Coșnița, raionul Dubăsari din Moldova.

Despre acest lucru a anunțat jurnaliștilor Serviciul de presă al CA FR.

Potrivit informațiilor din mass-media, un monument al eroilor Marelui Război pentru Patrie a fost profanat în satul Coșnița, raionul Dubăsari din Moldova. De asemenea, s-a anunțat că acesta este al patrulea act de vandalism asupra acestui obiect militar-istoric.

Anterior, unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare "Август", Alexei Petrovici, a anunțat că vandalii au profanat un monument din satul Coșnița, raionul Dubăsari, ridicat în cinstea eroilor care au luat asupra lor lovitura naziștilor care au atacat URSS în 1941.

"Un alt act de vandalism împotriva monumentelor eroilor Marelui Război Patriotic. Infractorii au vandalizat plăcile comemorative pe pereții punctului de tragere numărul 417 lîngă satul Coșnița din raionul Dubăsari. Aici, în vara anului 1941, soldații sovietici au ținut apărarea sub comanda sub-locotenentului, Vasilii Suvorin", a scris Alexei Petrovici pe pagina sa socială.


Potrivit acestuia, la fața locului a ajuns un grup operativ al Ministerului Afacerilor Interne, angajați ai primăriei, a fost deschis un dosar penal.

"Acesta este al 4-lea act de vandalism asupra acestui obiect militar-istoric. În iunie anul trecut, mișcarea de căutare a Moldovei le-a restabilit după distrugerea din noiembrie 2019", a scris Alexei Petrovici.

6
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?