Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

Rusia se retrage din acordul CSI privind plata pensiilor

12 iun. 15:01   Societate
5055 0

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege federală care va rezilia acordul privind garanțiile pentru plata pensiilor foștilor cetățeni ai URSS care locuiesc în țările CSI, printre care și Republica Moldova.

Documentul a fost publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice, scrie presa rusă, transmite NOI.md cu referire la Știri.md.

„Să denunță acordul privind garanțiile drepturilor cetățenilor statelor membre CSI în domeniul asigurării pensiilor, semnat la Moscova în 1992. Legea federală intră în vigoare la 30 iunie 2022”, se arată în textul documentului.

Anterior erau prevăzute drepturile de pensie pentru rezidenții CSI, indiferent de cetățenie, plata era stabilită de statul de reședință permanentă a persoanei.

Se luau în considerare vechimea în muncă și veniturile dobîndite în URSS înainte de 1992, precum și pe teritoriul țărilor participante începînd cu 1992.


Acordul a fost semnat între Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Ucraina.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав