COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Rusia reia zborurile regulate cu Moldova

24 iul. 09:26   Societate
2592 0

Din 9 august, Federația Rusă reia zborurile cu Republica Moldova, precum și cu Bahrain și Republica Dominicană. O hotărîre în acest sens a fost anunțată de vicepremierul rus, Tatiana Golikova, în cadrul ședinței de la sediul operațional pentru lupta împotriva coronavirusului, relatează Noi.md.

Potrivit serviciului de presă al guvernului rus, în urma discuției și luînd în considerare situația epidemiologică din fiecare țară, s-a decis reluarea, pe bază de reciprocitate, din 9 august 2021, a zborurilor regulate cu Moldova, Bahrain și Republica Dominicană Republică.

Se menționează că zborurile către Moldova pe ruta Moscova – Chișinău vor fi operate cu o frecvență de trei zboruri pe săptămînă.

De două ori pe săptămînă avioanele vor zbura către Bahrain pe ruta Moscova – Manama și de trei ori pe săptămînă vor fi efectuate zboruri regulate către Republica Dominicană pe rutele Moscova – Punta Cana, Moscova – La Romana, Moscova – Puerto Plata.

De asemenea, s-a decis creșterea numărului de zboruri regulate în mod reciproc către Siria pe ruta Moscova – Damasc de la 1 la 3 zboruri pe săptămînă din 9 august.


La fel, din 9 august, numărul zborurilor din Rusia către Egipt pe rutele Moscova –Hurghada și Moscova – Sharm el-Sheikh va fi mărit cu o frecvență de 5 zboruri pe săptămînă pe fiecare rută.

O altă decizie de creștere a numărului de zboruri pe aceste rute va fi luată pe baza rezultatelor vizitei delegației ruse în Egipt pentru evaluarea situației epidemiologice.

Cetățenii Republicii Moldova de la 1 septembrie vor putea intra în Federația Rusă după prezentarea unui test PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel puțin trei zile calendaristice înainte de intrarea în țară. Rezultatul testului va trebui introdus în aplicația „Călătoresc fără COVID-19” care este afișată într-un document semnat de medicul sanitar șef al Federației Ruse.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽