Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Rusia este îngrijorată de noua profanare a memoriei eroilor antifasciști din Moldova (FOTO)

22 noi. 2019,, 13:00   Societate
2001

Ambasada Federației Ruse în Moldova este îngrijorată de noua profanare a memoriei eroilor-antifasciști din țara noastră și vorbește despre pedepsirea vandalilor vinovați după toată strictețea legii, transmite Noi.md.

Misiunea diplomatică rusă de la Chișinău a spus că a aflat cu indignare despre actul rușinos de profanare a memoriei eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. De această dată, vandalii au spart placa comemorativă a locotenentului V.E.Suvorin, care, conducînd un pluton cu mitraliere, în iulie 1941a șinut apărarea timp de două zile împotriva forțelor invadatorilor naziști care înaintau. Pe monument au fost scrise inscripții ofensatoare în adresa strămoșilor noștri, care, cu prețul vieții lor, ne-au oferit un cer senin deasupra capului.

Misiunea diplomatică rusă a transmis o notă corespunzătoare Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova. Oficialii ambasadei s-au deplasat și ei la fața locului, întîlnindu-se cu autoritățile locale care au anunțat despre începerea acțiunilor de investigație pentru pedepsirea vandalilor. Administrația din s. Coșnița a luat măsuri pentru restaurarea cît mai rapidă a memorialului.

Ambasada Federației Ruse în Moldova și-a exprimat recunoștința autorităților locale pentru măsurile întreprinse pentru restaurarea monumentului, menționînd că speră că vinoveții vor fi pedepsiți după toată strictețea legii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав