TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia este îngrijorată de noua profanare a memoriei eroilor antifasciști din Moldova (FOTO)

Rusia este îngrijorată de noua profanare a memoriei eroilor antifasciști din Moldova (FOTO)

Ambasada Federației Ruse în Moldova este îngrijorată de noua profanare a memoriei eroilor-antifasciști din țara noastră și vorbește despre pedepsirea vandalilor vinovați după toată strictețea legii, transmite Noi.md.

Misiunea diplomatică rusă de la Chișinău a spus că a aflat cu indignare despre actul rușinos de profanare a memoriei eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. De această dată, vandalii au spart placa comemorativă a locotenentului V.E.Suvorin, care, conducînd un pluton cu mitraliere, în iulie 1941a șinut apărarea timp de două zile împotriva forțelor invadatorilor naziști care înaintau. Pe monument au fost scrise inscripții ofensatoare în adresa strămoșilor noștri, care, cu prețul vieții lor, ne-au oferit un cer senin deasupra capului.


Misiunea diplomatică rusă a transmis o notă corespunzătoare Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova. Oficialii ambasadei s-au deplasat și ei la fața locului, întîlnindu-se cu autoritățile locale care au anunțat despre începerea acțiunilor de investigație pentru pedepsirea vandalilor. Administrația din s. Coșnița a luat măsuri pentru restaurarea cît mai rapidă a memorialului.

Ambasada Federației Ruse în Moldova și-a exprimat recunoștința autorităților locale pentru măsurile întreprinse pentru restaurarea monumentului, menționînd că speră că vinoveții vor fi pedepsiți după toată strictețea legii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load