Rusia consideră că laboratoare biologice ale SUA ar putea fi amplasate și în Moldova

29 mar. 12:55   Societate
10059 0

Secretarul Consiliului de Securitate al FR, Nicolai Patrușev, a declarat că există dovezi incontestabile ale activității biologice a SUA în Ucraina și a menționat că în această activitate ar putea fi implicate Georgia, Moldova și o serie de state-membre SCO".

"Există dovezi incontestabile ale activității biologice pe scară largă desfășurate de Washington pe teritoriul Ucrainei, precum și implicarea elitelor americane în aceste procese", a declarat Patrușev miercuri la reuniunea secretarilor consiliilor de securitate ale statelor-membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO), scrie tass.ru

Secretarul Consiliului de securitate al Federației Ruse a subliniat că "în regiunile Ternopil, Odessa, Harkov, Nikolaev, s-au observat focare de infecții în imediata apropiere a institutelor în care erau studiați agenții patogeni ai bolilor-febră hemoragică, holeră, gripă porcină, hepatită A, botulism".

Patrușev a subliniat că "nu numai Ucraina a devenit un teren de testare pentru armele biologice". "În vizorul Statelor Unite sînt și alte foste republici sovietice, cum ar fi Georgia, Moldova, precum și o serie de state membre SCO", a spus el.

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse a numit asigurarea securității medical-biologice în spațiul SCO drept o "provocare serioasă". "Considerăm că este extrem de important să discutăm problemele asigurării siguranței biologice în cadrul organizației noastre. Pornim de la cererea de a stabili în formatul SCO consultări periodice ale experților privind securitatea biologică, inclusiv prin intermediul ministerelor de externe", a spus Patrușev.

23
0
1
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий