COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia cere pedepsirea vandalilor care au profanat memorialul „Eternitatea”

Rusia cere pedepsirea vandalilor care au profanat memorialul „Eternitatea”

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova și-a exprimat îngrijorarea cu privire la incidența crescîndă a vandalismului împotriva monumentelor eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei în Moldova și a solicitat organelor de drept din republică să efectueze o investigație amănunțită cu pedeapsirea celor vinovați.

În mesajul misiunii diplomatice ruse de la Chișinău se mențonează, că ultimul act barbar a fost profanarea monumentului eroului Uniunii Sovietice Georgii Chernienko. Placă de granit ruptă a fost găsită pe bulevardul central al complexului memorial „Eternitatea” din Chișinău.

Cu puțin timp înainte, persoane necunoscute au vandalizat în satul Leușeni piedestalul legendarul tanc T-34, al cărui echipaj a particpat în luptele sângeroase de eliberare a Moldovei de invadatori fasciști.

Acțiunile vandalilor au fost dur condamnate de compatrioții ruși și de publicul larg. Cu o reacție separată a venit președintele Clubului istorico-patriotic rus Alexei Petrovich.

Misiunea diplomatică rusă a declarat că monitorizează în continuare situația. Ambasada Rusiei în Moldova a făcut un apel către organele de drept din țară să efectueze o investigație amănunțită în scopul identificării și tregerii la răspundere a celor vinovați.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load