Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

Rusia a transmis spitalelor din sudul Moldovei un lot de echipament medical

16 feb. 2021,, 17:15   Societate
2312 2

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a participat la transmiterea de către Ambasada Federației Ruse spitalelor raionale din autonomie a echipamentelor medicale sub formă de concentratoare de oxigen.

Echipamentul transmis, care este extrem de necesar instituțiilor medicale din Găgăuzia pentru asigurarea unui tratament eficient în infecția de coronavirus COVID-19, a fost procurat în cadrul asistenței umanitare ruse, organizată de Consiliul Public al Rossotrudnicestvo.

În timpul apropiat, cu participarea directă a Consiliului Public al Rossotrudnicestvo, va fi organizată transmiterea celui de-al doilea lot de echipamente pentru necesitățile instituțiilor medicale din Găgăuzia.

La ceremonia de transmitere a echipamentelor au participat secretarul III al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, Alexei Beleanin, medicii-șefi și personalul medical din spitalele raionale din Găgăuzia.

După cum scrie gagauzinfo.md, Irina Vlah, în discursul său, a exprimat sincere mulțumiri Rusiei pentru sprijinul acordat.


"Asistența primită sub formă de echipament medical este extrem de importantă, la timp și demonstrează faptul că Rusia vine din nou în ajutorul poporului Găgăuziei în vremuri grele", a spus bașcanul.

La rîndul său, secretarul III al Ambasadei Federației Ruse, Alexei Beleanin, a menționat că pe umerii personalul medical în timpul pandemiei a căzut o mare greutate și responsabilitate.

"Găgăuzia are contacte de lungă durată cu regiunile rusești. În timpul pandemiei, subiecții Federației Ruse, cu sprijinul Ambasadei găsesc posibilitatea de a procura și livra medicamente și echipamente sau cu sprijinul organizațiilor publice și a cercurilor antreprenoriale să transmită fonduri pentru achiziționarea de echipamente și produse medicale", a spus el.

Anterior, Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a înmînat un sistem de video-endoscopie spitalului raional din Ceadîr-Lunga, precum și aparate de ventilație artificială a plămînilor pentru instituțiile medicale din autonomie.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав