TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rulajele bancare ale lui Șor arată unde a ajuns miliardul furat

Rulajele bancare ale lui Șor arată unde a ajuns miliardul furat

Rulajele bancare ale lui Ilan Șor arată unde au ajuns banii furați de la bănci.


O spune avocatul Ion Crețu care a prezentat aseară, la Cabinetul din Umbră, unul dintre aceste rulaje. Zboruri de lux, iahturi, hoteluri, avocați și chiar concerte electorale - sînt cîteva dintre destinațiile acestor bani.


„Este vorba de transferuri ale lui Ilan Șor pentru avioane, hoteluri, pentru avocați pentru a-i deschide firmele care au sustras miliardul. Procuratura Anticorupție deține aceste informații încă din 2014. Ei cunosc unde s-au dus toate aceste mijloace bănești. Nu era nici necesar de apelat la Kroll. Pe viitor voi mai prezenta un rulaj care dovedește mult mai multe”, a declarat Ion Crețu, care este unul dintre avocații lui Veaceslav Platon.


„Cînd a făcut primul transfer pentru avocatul din Boston pe 22 iulie 2014, atunci Guvernul a luat prima decizie cu privire la asumarea răspunderii. Ulterior s-au creat mult mai multe companii prin care a fost sustras miliardul. Organele de drept nu au întreprins nimic pentru a vedea care persoane au beneficiat de avioane. Este vorba de companii de zbor reale. Referitor la hoteluri, la fel, în nicio lună au fost cheltuite 500 de mii de euro. Mai mult decît atît, în 2014 s-a scris în presă că Jasmin a pozat la hoteluri din Nisa și acolo au fost făcute transferuri”, a adăugat avocatul.


Ion Crețu s-a referit și la procurarea acțiunilor Victoriabank de către Ilan Șor.


„În acest rulaj vedem că sînt transferuri către Ilona Șor, în sumă de 67 de mii de euro. Este vorba de mama vitregă a lui Ilan Șor. Ilona Șor a fost o figură foarte importantă în preluarea acțiunilor Victoriabank pentru că, împreună cu Ilan Șor, au participat la această tranzacție de procurare a Victoriabank, Hotelului Național și ASITO. În acest rulaj pe care l-am prezentat sînt transferuri și către Ilona Șor, și anume - pentru consultație”, a mai dezvăluit Ion Crețu.


Avocatul acuză instituțiile de stat că au închis ochii la rulajele lui Șor. „Nicidecum nu puteau trece neobservate. Pentru ce este „butonul roșu” de la CNA? Inspectoratul Fiscal, la fel, are posibilitatea de a stopa tranzacțiile. În perioada pentru care am obținut informația, șeful de la fisc era soțul Adrianei Bețișor”, a precizat Crețu.


Referindu-se la persoanele care au efectuat zborurile plătite de Șor, Ion Crețu a menționat că va prezenta detalii într-o nou investigație a acestor rulaje. „Ei cunosc foarte bine cine a zburat, dar nu fac nimic pentru că ei s-au odihnit, ei au folosit acești bani. Și normal că nu-l vor atrage la răspundere pe Ilan Șor”, a spus Crețu.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load